Sju Gårdar vann pris på Ekogalan


Vid Årets Ekogala på Grand Hôtel i Stockholm vann Sju Gårdar, i stenhård konkurrens, det nyinstiftade priset Årets Garant Ekostjärna. – Otroligt roligt och enormt hedrande, säger Elisabeth Gauffin som tog emot priset tillsammans med Sju Gårdars ordförande Henrik Johansson.

Årets Garant Ekostjärna 2013 till Sju Gårdar

Priset skulle, enligt kriterierna, gå ”Till ett företag eller en person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan – från idé till butik – så att konsumenternas urval av prisvärda, ekologiska och klimatsmarta produkter ökar”.

– Sju Gårdar har lyckats kombinera den ekologiska produktionen med klimatcertifiering. De finns nära sin marknad och har nått fram till en bred kundkrets, säger Åsa Domeij, miljöchef på Axfood som står bakom priset. Ett av målen med priset är att uppmuntra initiativ och idéer som kan öka försäljningen av ekologisk mat.

– Jag är väldigt glad över att Sju Gårdars miljö- och klimatarbete uppmärksammas på detta sätt. Vi känner ett starkt stöd bland våra kunder för det vi gör och vi hoppas förstås att priset kan bidra till att ännu fler väljer mat som är bra för miljön och klimatet, säger Henrik Johansson, ordförande i uppländska Sju Gårdar.

Sju Gårdar vann priset på Ekogalan 2013 Övriga nominerade i klassen var ekoköttproducenten Gröna Gårdar och köttproducenten, restaurangen och hotellet Ängavallen.

– Det känns extra stort att vinna med så skickliga medtävlare, säger Henrik Johansson.

Sju Gårdar startades i februari 2009. De sju gårdarnas mejeriprodukter finns idag i många uppländska butiker. Alla produkter är ekologiska och närproducerade och sen i juni 2010 också klimatcertifierade.

Priset, Garant Ekostjärna 2013