Sju Gårdar nominerade till Ekogalan 2013


Sju Gårdar har nominerats till priset Årets Garant Ekostjärna 2013 som kommer att delas ut på Ekogalan på Grand Hôtel i Stockholm den 31 januari. Övriga nominerade i klassen är ekoköttproducenten Gröna Gårdar och köttproducenten, restaurangen och hotellet Ängavallen.

Priset, som har instiftats av dagligvarukedjan Axfood, och som i år delas ut för första gången, ska gå: ”Till ett företag eller en person som med nytänkande och affärskänsla har utvecklat ett eller flera led i värdekedjan – från idé till butik – så att konsumenternas urval av prisvärda, ekologiska och klimatsmarta produkter ökar”.

– Det är hedrande och enormt roligt att Sju Gårdars miljö- och klimatarbete uppmärksammas. Och det är extra kul att det är en stor livsmedelskedja som nominerat oss, säger Henrik Johansson på Östanå gård, ordförande och en av grundarna till uppländska Sju Gårdar.

– Vi har instiftat priset för att uppmuntra initiativ och idéer som kan öka försäljningen av ekologisk mat, säger Åsa Domeij, miljöchef på Axfood.

Sju Gårdar startades i februari 2009. De sju gårdarnas mejeriprodukter finns idag i många uppländska butiker. Alla produkter är ekologiska och närproducerade och sen i juni 2010 också klimatcertifierade.