Sen vinter stoppar kosläpp


Sju Gårdar har beslutat att inta ha något publikt kosläpp i år. Risken är för stor att kosläppet krockar med vårbruket som till följd av den sena våren måste klaras av på rekordtid.

Sju Gårdar har efter stor vånda beslutat att inte bjuda in till ett stort publikt kosläpp i år för första gången sen starten 2009.
– Det är ett tråkigt beslut, men den sena våren gör att vi tror att vårbruket i år kommer att explodera och kräva all vår energi. Den regniga hösten gjorde dessutom att större arealer än vanligt måste sås nu i vår istället. Vi mäktar helt enkelt inte att arrangera ett kosläpp och samtidigt sköta ett vårbruk som av allt att döma måste klaras av på rekordkort tid i år, säger Henrik Johansson, ordförande i Sju Gårdar.

Sen starten 2009 har Sju gårdar haft sex kosläpp som tillsammans lockat närmare
25 000 personer.
– Det har varit väldigt roligt men samtidigt är det ett stort arbete för oss på gårdarna att arrangera allt som hör till. I fjol räknade vi med att 50 personer var engagerade i allt från att lotsa besökare på parkeringarna till att servera hamburgare.

– Korna kommer förstås att släppas ut på bete även i år. Men den här gången släpper vi dem utan publik. I gengäld räknar vi på Sju Gårdar med att kunna bjuda in till något spännande i höst när det förhoppningsvis är lite lugnare.
Varm välkomna då istället!