Ta ångtåget till vårt kosläpp i Almunge!

2011-04-22

I år har du chansen att åka klimatsmart till Sju Gårdars kosläpp på Almunge prästgård. Genom ett unikt samarbete mellan Lennakatten och Sju Gårdar kan vi erbjuda gratis resa med det anrika ångtåget till Almunge station. Därifrån är det bara en knapp kilometer att promenera eller cykla till Almunge Prästgård och Sju Gårdars första kosläpp för i år.

Avfärd 09.30, hemkomst 15.00

Betessläpp 7 & 14 maj 2011

Lennakatten

Ångtåget till Almunge och Sju Gårdars kosläpp på Almunge Prästgård tuffar iväg den 7 maj klockan 09.30 från Östra station och beräknas vara tillbaka i Uppsala klockan 15. Själva tågresan till Almunge beräknas ta en timme och en kvart. Hemfärd sker från Almunge station tidigast kl. 13.45.
Tåget stannar på alla stationer längs vägen om där står personer som vill kliva på.
Hålltider under utresan:
  • Bärby kl.09.52
  • Mariannelund ca kl.10.20
  • Lenna ca kl.10.35
 400 platser! Först till kvarn!
 
Allra helst hade vi önskat att alla skulle få en chans att åka ångtåget. Dessvärre är antalet platser begränsat. Totalt rymmer tåget 400 vuxna personer. (Barn räknas som en halv person).
Den enkla principen ”först till kvarn” gäller. Det går inte att förboka. Biljetterna (som Sju Gårdar bjuder på) får man när man går ombord. Dessa gäller för en tur och retur till Almunge station.
 
Cyklar och barnvagnar i godsfinka
 
Gamla tåg har dåligt med utrymme för barnvagnar i kupéerna. Med Lennakatten följer därför alltid en särskild godsfinka för barnvagnar. Här finns också plats att sätta cyklar.
 
Många stationer på vägen
 
Den smalspåriga järnvägen till Almunge slingrar igenom ett vårfagert Uppland och plockar upp de passagerare som står vid tågets hållplatser. För hålltider se ovan. Här kan du se hela järnvägssträckningen och alla hållplatser som tåget passerar:
 
Lennakatten
Hitta till Östra station
 
Ångtåget avgår från Östra station, som ligger 600 meter öster om Uppsala centralstation. Följer man Stationsgatan i riktning mot Boländerna så kommer man rätt. Det lilla stationshuset ligger vid korsningen Strandbodgatan – Bergsbrunnagatan. Se karta: 
Uppsala östra
 
Hitta till Östra station: 
 

 

 

 

Sju Gårdars blomma