Pressmeddelanden

Sju Gårdar i nytt samarbete med Uplandshonung

Sju Gårdar har inlett ett samarbete med Sveriges största KRAV-godkända biodling - Uplandshonung. Förutom bättre skördar och ökad botanisk mångfald i hag- och ängsmarkerna så blir resultatet mer ekologisk honung. Och kanske en egen eko-honung från Sju Gårdar.

Sju Gårdar i final om Änglamarkspriset 2014

Sju Gårdar är en av tre finalister till det åtråvärda Änglamarkspriset som utöver äran även innebär att vinnaren får 100 000 kronor.
 – Det här är det största priset som en ekobonde kan få och det är en stor ära bara att komma till final, säger Henrik Johansson på Östanå Gård.

Sen vinter stoppar kosläpp

Sju Gårdar har beslutat att inta ha något publikt kosläpp i år. Risken är för stor att kosläppet krockar med vårbruket som till följd av den sena våren måste klaras av på rekordtid.

Sju Gårdar vann pris på Ekogalan

Vid Årets Ekogala på Grand Hôtel i Stockholm vann Sju Gårdar, i stenhård konkurrens, det nyinstiftade priset Årets Garant Ekostjärna. – Otroligt roligt och enormt hedrande, säger Elisabeth Gauffin som tog emot priset tillsammans med Sju Gårdars ordförande Henrik Johansson.

Sju Gårdar nominerade till Ekogalan 2013

Sju Gårdar har nominerats till priset Årets Garant Ekostjärna 2013 som kommer att delas ut på Ekogalan på Grand Hôtel i Stockholm den 31 januari. Övriga nominerade i klassen är ekoköttproducenten Gröna Gårdar och köttproducenten, restaurangen och hotellet Ängavallen.

Priset Årets miljösatsning 2010 till Sju Gårdar

När Sveriges allra bästa landsbygdsatsningar 2010 korades igår var Sju Gårdar en av vinnarna. Sju Gårdar vann i kategorin Årets Miljösatsning 2010. De fick priset för sitt klimatarbete och för att de stärkt den lokala ekologiska mjölkproduktionen och skapat ökad närhet mellan producent och konsument.

Sju Gårdar först med klimatcertifierad mjölk

Nu är det klart. Sju Gårdar blev först i landet med att klimatcertifiera sin mjölk. – Vi är jätteglada och väldigt stolta, säger Henrik Johansson, ordförande i Sju Gårdar som sedan ett drygt år producerar ekologisk mjölk för Uppländska konsumenter.

Sju Gårdar vinnare av Årets Ekologiska Pris

Uppländska Sju Gårdar vann i september 2009 Års Ekologiska Pris på den årliga Dagligvarugalan på Grand Hotel i Stockholm. Övriga nominerade i klassen var Saltå Kvarn och Axfoods ekologiska.

Uppländska mjölkbönder trotsar krisen

Sju uppländska mjölkproducenter trotsar krisen och lanserar nu sin mjölk under eget varumärke. Den nya mjölken kan bli landets första klimatmärkta mjölk. Den är både ekologisk och närproducerad och utgör en femtedel av all uppländsk ekomjölk.

Arkiv

Arkiv

Sveriges första klimatmärkta mjölk!

Sju Gårder reklamfilm 200902